Lading av elbil – Slik lader du elbilen

*


Hos oss er det enkelt å lade elbil! Derfor har vi valgt å gi deg som kunde mulighet til å starte lading på flere måter. Du finner instruksjoner for lading på hver enkelt ladestasjon, eller ved å klikke på den aktuelle laderen i vårt ladekart på map.chargedrive.com. Dersom du har problemer kan du alltid nå oss på telefon 22 55 54 24

Slik lader du elbilen med ladebrikke

Den raskeste, enkleste og billigste måten å lade på er via ladebrikke registrert hos Fortum.

1) Koble ladekabel til bil (og ladestasjon ved mellomrask lading)


2) Hold ladebrikken forran RFID leseren. Du finner den oftest under skjermen eller på selve displayet på hurtigladestasjonen.


3) Følg eventuelle instrukser i display.

For å avslutte lading så holder du også ladebrikken inntil leseren og følger instrukser i display. Husk å henge ladekabelen tilbake i holderen.

Bestill ladebrikke kostnadsfritt her! 

Slik lader du elbilen med SMS

Du også lade via SMS. Det koster litt mer enn lading via ladekartet og ladebrikke fordi vi må betale litt av inntektene til mobiloperatørene. Ladingen blir trukket fra på din mobilregning.

1) Koble ladekabel til bil (og ladestasjon ved mellomrask lading)

2) Send SMS med teksten «Start ladenr» til 2430. (Eks. Start 123a)

Du finner riktig ladenummer ved ladeuttakene/ladekablene.


3) Følg eventuelle instrukser i display.
For å avslutte lading, send SMS «avslutt ladenr» til 2430 (Eks. Avslutt 123a). 

Du finner riktig ladenummer ved ladeuttakene/ladekablene

Lad direkte via ladekartet

Du kan også lade via vårt ladekart ved å logge deg inn. Du logger deg inn med e-post adressen du oppga da du registrerte brikken din, og et egendefinert passord. Dersom du ikke alt har en konto så kan du enkelt opprette dette direkte i kartløsningen.

Du finner instruksjoner for lading ved å gå inn på den aktuelle lader i kartet. Du kan søke direkte på ladeID i søkefelt 2 i ladekartet.

Har du problemer med å registrere deg? Ring oss gjerne på 21 49 69 10 eller send oss en mail til chargedrive.no@fortum.com.

Hvor finner jeg ladestasjoner?

Du finner alle våre ladesteder på map.chargedrive.com. I dette ladekartet kan du se om en ladestasjon er ledig, opptatt eller ute av drift, og du kan få veibeskrivelse til et spesifikt ladested.

Du kan også ved å logge inn starte og stoppe lading direkte i ladekartet.

Lurer du på hva slags kabel du skal bruke? Les mer om elbilkabler her!

Hvis en ladestasjon ikke fungerer

Noen ganger hender det at man som elbilist kommer til en lader som ikke fungerer. Dette er spesielt uheldig dersom man befinner seg i et område med få ladere, eller man ikke har nok strøm til å komme dit man skal. Vi som ladeoperatør jobber hardt for å minimere risiko for at det skal skje, og for å utbedre eventuelle feil ved våre ladere. 

Les mer om de tiltakene vi som ladeoperatører gjør her! 

Hva koster det å lade elbilen?

Pris på lading kan variere noe fra ladested til ladested. Generelt sett så koster hurtiglading NOK 2,50,- per minutt ved lading med ladebrikke eller via map.chargedrive.com, og NOK 3,00,- ved lading med SMS, og NOK 1,00 for mellomrask lading på AC Type 2 (22kW).  


Les mer om priser og vilkår.